Aloe vera-Prednosti korištena Aloe vere

Aloe vera-Prednosti korištena Aloe vere

Aloe vera

Aloe vera se koristi u tradicionalnoj indijskoj medicini kod zatvora, bolesti kože, infestacije crva, infekcija. U kineskoj medicini često se preporučuje u liječenju gljivičnih bolesti, a u zapadnom svijetu pronašao je široku primjenu u kozmetičkoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji.
Zapravo, proizvodnja ekstrakata aloe vere jedna je od najvećih botaničkih industrija na svijetu.

Koje su prednosti korištenja Aloe vere?

Aloe vera proizvodi dvije tvari koje se koriste u medicini: gel se dobiva iz stanica u sredini lista, a lateks se dobiva iz stanica ispod kože lima.
Većina ljudi koristi aloe gel kao lijek za obnavljanje kože, uključujući opekline, opekline od sunca, smrzotine, psorijaze i hladno čireve. Ali postoji niz drugih pogodnosti aloe vera.
Aloe gel se koristi za liječenje osteoartritisa, bolesti crijeva, groznice, svrbeža i upale. Također se koristi kao prirodni lijek za astmu, ulkus želuca, dijabetes i za umirujuće nuspojave liječenja zračenja.
Aloe lateks se koristi za prirodno liječenje depresije, konstipacije, astme i dijabetesa.

Aloe Vera prehrambene činjenice

Aloe vera je jedna od približno 420 vrsta  Aloe; botanički naziv aloe vere je Aloe barbadensis miller, a pripada obitelji ljiljana. To je višegodišnja biljka koja je zelena i ima trokutasto, mesnato lišće sa zupčastim rubovima.
Vjeruje se da je geografsko podrijetlo aloe vere u Sudanu, a kasnije ga je uvedeno u mediteranskoj regiji i većini drugih toplih područja svijeta, uključujući Afriku, Aziju, Indiju, Europu i Ameriku.
Aloe gel je bistar, želeu slična tvar pronađena u unutarnjem dijelu aloe. Aloe lateks dolazi iz ispod kore biljke te je žute boje. Neki aloe proizvodi su napravljeni od cijelog isprešanog lista, pa sadrže i gel i lateks. Aloe vera se smatra najljekovitijomod svih vrsta Aloe.
Zapanjujuće je to da je u biljci identificirano više od 75 potencijalno aktivnih sastojaka, uključujući vitamine, minerale, saharide, aminokiseline, antrakinone, enzime, lignin, saponine i salicilne kiseline.
Pruža 20 od 22 humane aminokiseline i osam od osam esencijalnih aminokiselina. Aloe vera sadrži mnoge vitamine i minerale vitalne za pravilan rast i funkciju svih tijelesnih sustava.
Evo jednostavnog objašnjenja aktivnih sastojaka aloe vere: Aloe vera sadrži antioksidativne vitamin A, C i E – plus vitamin B12, folnu kiselinu i kolin. Sadrži osam enzima, uključujući aliiaza, alkalnu fosfatazu, amilazu, bradikinazu, karboksipeptidazu, katalazu, celulozu, lipazu i peroksidazu.
U aloe vera prisutni su minerali poput kalcija, bakra, selena, kroma, mangana, magnezija, kalija, natrija i cinka. Osigurava 12 antrakinona – ili spojeve poznate kao laksativi.
Među njima su aloin i emodin, koji djeluju kao analgetici, antibakterijski i antivirusni lijekovi. Postoje četiri masne kiseline, uključujući kolesterol, kampesterol, beta-sisosterol i lupeol – sve daju protuupalne rezultate.
Hormoni zvan auxini i gibberellini su prisutni; oni pomažu liječenju rana i imaju protuupalno svojstvo. Aloe vera daje šećere, kao što su monosaharidi (glukoza i fruktoza) i polisaharidi.

Aloa Vera se također koristi i u kozmetici
Pogledajte dodatno o Aloe veri u članku Aloe vera kao lijek

Preporučena doza Aloe vere

Ove preporučene doze aloe vere temelje se na znanstvenim istraživanjima i publikacijama.
Prije uporabe obavezno pročitajte naljepnicu o aloe vera proizvodima i obavijestite svog liječnika ako naiđete na nuspojave: Za konstipaciju dnevno uzimajte 100-200 miligrama aloe vere.
Za zacjeljivanje rana, psorijaze i drugih infekcija kože, koristite 0,5 posto aloe ekstrakt kreme tri puta dnevno.
Za zubni plak i bolesti desni, koristite pasta za zube koja sadrži aloe vere tijekom 24 tjedana ili dodajte žličicu aloe vera gel na moju Homemade Mineralizing pastu za zube.
Za visoki kolesterol, uzmite jednu kapsulu aloe vere koja sadrži 300 miligrama dva puta dnevno tijekom dva mjeseca.
Za upalnu bolest crijeva, uzmite 100 ml dva puta dnevno tijekom četiri tjedna.
Za opekline od kože, koristite 97,5% aloe gel na opekline dok se ne izliječi.


Ako Vam se dopao članaka o Aloe veri i prednostima korištenja Aloe vere, podijelite ga zajedno sa svoji prijateljima na društvenim mrežama
Hvala vam unaprijed
Vaš
Budišćak team

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!



UKUSAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA

Primjedbe