Doručak – Najvažniji obrok u danu

Doručak – Najvažniji obrok u danu

Doručak

Zašto je doručak najvažniji obrok u danu? Vjerojatno ste čuli za izreku “Doručak poput kralja, ručak poput princa i večera poput siromaha ” To je dobro poznat izraz, ali slijedite ga?
Tijekom užurbanog jutra, lako se može dogoditi to da vam doručak baš inije na prvom mjestu, ali uzimanje samo nekoliko minuta  za jelo može zaista napraviti razliku u vašem danu.
Ako nemate vremena za jesti prije odlaska iz kuće, imamo puno ideja za doručak koji se mogu pojesti na putu ili kada dođete na posao.

Doručkovanje pruža mnoge prednosti za naše zdravlje i dobrobit

Doručkovanje opskrbljuje tijelo i mozak s gorivom nakon noćenja. Bez doručka učinkovito djelujete prazno, poput pokušaja pokretanja automobila bez benzina!
Nutricionisti savjetuju: da treba doručkovati u roku od dva sata od buđenja zdravi doručak trebao bi sadržavati kalorije u rasponu od 20-35% dnevnog odbitka vašeg smjernica.
Osim što nam daje energiju, doručkovanje je dobar izvor važnih hranjivih tvari kao što su kalcij, željezo i vitamini B, kao i proteini i vlakna.
Tijelo treba ove esencijalne hranjive tvari i istraživanje pokazuje da, ako se to propusti prilikom doručka, manje je vjerojatno da će se nadoknaditi kasnije tijekom dana.
Voće i povrće su dobri izvori vitamina i minerala pa pokušajte uključiti dio dnevnih pet u doručku, bez obzira je li to banana ili čaša voćnog soka. Također može biti dobar i za struk.
Istraživanje pokazuje da su oni koji jedu doručak manja vjerojatnost da će imati prekomjernu tjelesnu masu i veću vjerojatnost da će biti unutar njihove idealne težine u usporedbi s preskakačima doručka.
Ako preskočite doručak, vjerojatno ćete doći do visokog šećera i masnih zalogaja sredinom jutra.

Kognitivna funkcija

Doručkovanje također vraća razinu glukoze, bitni ugljikohidrat koji je potreban za funkcioniranje mozga.
Mnoga istraživanja pokazala su kako jedući doručak može poboljšati memoriju i razinu koncentracije, a također nas može učiniti sretnijim jer može poboljšati raspoloženje i smanjiti razinu stresa.
U studijama među djecom, doručak može poboljšati postignuće, ponašanje i povezan je s poboljšanim ocjenama. Baš kao i svaki drugi organ u tijelu, mozak treba energiju da bi radio najbolje!

Energetske potrebe

Ljudi variraju ovisno o razini aktivnosti i životnoj pozornici, ali tipično muškarci traže više energije nego žene.
Rastuća djeca zahtijevaju puno energije, kao primjer dječaci u dobi od 7-10 godina trebali konzumirati cca. 1970 kal dnevno, a djevojke u dobi od 7-10 godina trebale bi konzumirati cca. 1740 kal.
Za odrasle, muškarci trebaju cca. 2500 kal i žena cca. 2000 kal dnevno.

Dugoročno zdravlje

“Doručkovanje ima dugoročne zdravstvene prednosti, može smanjiti pretilost, visoki krvni tlak, srčane bolesti i dijabetes
Doručkovanje je izvrsna prilika za jesti zajedno kao obitelj kada je to moguće.
Uspostavljanje dobrih prilika za doručak u djetinjstvu i održavanje tijekom adolescencije može biti važan čimbenik u smanjenju učestalosti preskakanja doručka. 
U razvijanju dobrih prehrambenih navika koje traju cijeli životni vijek. Dakle,
Doručak je najvažniji obrok dana!
Ako Vam se svidio članak podijelite ga zajedno sa prijateljima na društvenim mrežama!
Posjetite našu web stranicu!
Hvala Vam!
Vaš!
Budišćak team

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!



UKUSAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Primjedbe