Jojoba-Prednosti korištenja ulja Jojobe

Jojoba-Prednosti korištenja ulja Jojobe

Jojoba ulje

Jojoba ulje je tekući vosak izvađen iz oraha američkog grmlja koji ide po znanstvenom imenu Simmondsia chinensis.
Grmoliko stablo raste u divljini Sjedinjenih Država, uglavnom u sušnim područjima jugozapadnih država. Jojobin orah su koristili indijanska plemstva od pamtivijeka, njegovo uobičajeno ime dolazi iz ‘Hohowi’, O’odhama.
Koristili su tijesto od oraha za njegu kože i kose, a cijele matice kao hrane za preživljavanje u hitnim slučajevima.
Divljina je također ispunjena i listovima i maticama koje također idu uobičajenim imenima kao što su jelenov orah, kozji oraha, itd., Ali vosak koji čini gotovo 50% matice je općenito neprobavljiv.
Prolazi nepromijenjen kroz probavni trakt sisavaca, uključujući ljude, čineći ovo jestivo ulje učinkovito laksativ.
Jojoba ulje je jedinstveno po tome što, za razliku od većine ostalih biljnih ulja, vrlo nalikuje sebumu, viskoznoj tvari koju proizvode naše kožne žlijezde.
Tako da može djelovati kao prirodni kondicioner za kožu. Gotovo je zamijenila životinjske masti u proizvodnji losiona i kreme za kožu.
Zapravo, ovo je ulje ušlo u popularnost na leđima suprotstavljanja ulju kitova koji je ranije bio tradicionalna baza mnogih kozmetičkih preparata.
Ulje jojoba ima lagani orašasti miris i čistu zlatnu boju u sirovom obliku, ali rafinirano ulje je potpuno bez mirisa, negira potrebu za bilo kojm parfemom kada se koristi za kozmetičke i ljekovite svrhe.
Istodobno, to je dobar nosilac ulja za nekoliko eteričnih ulja. Budući da vosak Jojoba ima vrlo nisku točku topljenja, cijelo vrijeme ostaje u tekućem stanju i može se koristiti izravno bez razrjeđivanja.
Također, kao vosak, nema puno masnog osjećaja kao ulja. Evo nekih vrlo dobrih prednosti na ovom svestranom iscjeljujućem ulju.

Vlaži kožu

Sapuni i većina drugih sredstava za čišćenje kože uklanjaju kožu sebuma koje kožne žlijezde proizvode za podmazivanje kože i zaštitu od sušenja.
Svaki put kada operemo lice i ruke, čak i uz običnu vodu, uklanjamo zaštitni sloj sebuma zajedno s prašinom i prljavštinom.
Hladni i suhi zrak u zimi i klimatizirani interijeri osušili su našu kožu bržom brzinom od naših kožnih žlijezda nadopuniti uljnu opskrbu.
Dehidrirana koža je osjetljiva na iritante koji uzrokuju dermatitis i klice koje stalno traže ulazne točke u kožu. .
Budući da je Jojoba voštana tvar, ulje jojoba zadržava vlagu i stvorita učinkovitu barijeru vanjskim elementima.

Za kontrolu masne kože

Masna koža rezultat je prekomjernih lojnih žlijezda u koži, koje se češće nalaze na licu i vlasištu. Masna koža može brzo sakupiti prašinu iz okoline i učiniti čestim pranje potrebnim.
Ne samo da izgleda neugodno i da se osjećate neugodno, to može biti polazna točka mnogih problema s kožom kao što su seboreični dermatitis, akne i prhuti.
Ako ste uznemireni masnim vlasištem ili želite sakriti sjajno čelo i nos ispod slojeva šminke, trljanje u ulju jojoba na zahvaćenim dijelovima dati će divne rezultate.
Nelogično bi bilo staviti ulje Jojobe ili bilo koje drugo ulje na masnu kožu, ali iznenađujuće ulje jojoba može pomoći u smanjenju masnoće.
Kada koža ostaje dobro hidatizirana zaštitnim slojem tekućeg voska, lojalne žlijezde reagiraju na to tako da reguliraju proizvodnju sebuma.
Ulje jojoba ima protuupalni učinak koji može suzbiti i seboreični dermatitis. Budite sigurni da koristite čisto ulje, jer aditivi mogu proizvesti suprotan učinak.

Za kontrolu akni

Akne su uobičajeni problem kod adolescenata koji nastaje zbog povećane aktivnosti žlijezda lojnica tijekom ove faze zbog hormonalnih promjena povezanih s pubertetom.
Međutim, problem se u mnogim slučajevima može dobro zadržati u odrasloj dobi. Prekomjerna proizvodnja sebuma samo je polazna točka problema.
Akne se razvijaju kada se folikuli dlake blokiraju akumulacijom sebuma, keratina i ostalih ostataka stanica koje tvore komedon koji se može pojaviti kao bijeli glava ili miteser.
Često je komplicirano bakterijskim infekcijama, posebno Propionibacterium, kao i upalne reakcije kože. Ulje jojoba radi na nekoliko načina kako bi se spriječilo nastanak akni.
Prvo, djeluje kao duboko čišćenje. Budući da je tekućina, može prodrijeti duboko u folikulu dlake; može se otopiti depoziti sebuma i pomoći izbaciti komedon, čime se uklanja blokada.
Drugo, ulje jojoba ima antibakterijska svojstva koja pomažu kontrolirati rast bakterija u folikuli dlake. Djeluje kao protuupalno sredstvo, umirujući nadraženu kožu. Kada se redovito koristi, ulje jojoba može kontrolirati akne.
Vitamini A i E u ulju također mogu imati ulogu u tome. 

Za ispucale pete i suhe ruke

Naše ruke i noge su među najtežim dijelovima tijela. No, dlanovi i podnožja stopala nemaju lojne žlijezde koje bi ih držale mekima.
Puknute noge uobičajene su zimi, ali i vrućih ljetnim mjesecima. Starenje, dijabetes i poremećaji štitnjače predisponiraju ljude za suhe ruke i noge.
Česte pranje sapunom i drugim kemijskim sredstvima za čišćenje, osobito tijekom sezone gripe, također rezultira suhim rukama.
Primjena ulja jojoba na ruke i noge može ih učiniti mekim i glatkim. Da biste dobili maksimalni učinak vlaženja, namočite ruke i noge u toploj vodi 5-10 minuta i osušite ih ručnikom prije masiranja u ulju.
Oblikovat će se tanki voštani sloj koji zadržava vlagu i daje glatku kožu. Ako postoje otvrdnute površine, možete ih nježno utisnuti vulkanskim kamenjem (plavcem) prije sušenja stopala.
Redovita primjena može spriječiti nastanak bakterijskih infekcija u pukotinama i pomoći će ih postupno liječiti.
Možda će Vas zanimati Klikni ovdje!

Za ekcem i psorijazu

Ekcem je alergijska reakcija kože na razne nadražujuće tvari, uključujući uobičajene boje i kemikalije sadržane u sapunima.
Psorijaza je autoimunološki uvjet koji uzrokuje nakupljanje mrtvih stanica na koži, uzrokujući skaliranje i upalu.
Oba stanja karakteriziraju suhe, svrbežne mrlje koje su sklone sekundarnim bakterijskim i gljivičnim infekcijama.
Nađeno je da ulje jojoba djeluje učinkovito u davanju značajnih olakšica ljudima s tim uvjetima. Ulje jojoba djeluje kao hidratantno sredstvo, olakšava svrab i suhoću.
Ona također stvara zaštitni sloj nad kožom, stvarajući prepreku za vanjske iritante, što može biti prednost u slučaju ekcema. Upala kože smanjena je protuupalnom svojstvom ulja.
Također može smanjiti rizik od sekundarnih infekcija sprečavanjem ulaska klice kroz upaljenu i napuknutu kožu, osim što nudi dodatnu zaštitu svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima.
I posljednja, ali ne i najmanje važno, ulje je bogato antioksidansima koji mogu pomoći u modifikaciji imunološkog sustava.
Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga zajedno sa svojim prijateljima na društvenim mrežama!
Unaprijed Vam hvala!
Vaš
 Budišćak team

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!



UKUSAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Primjedbe